Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή της Κοινωνική Συμμαχία διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφία Γένους Θηλυκού», τιμώντας τη γυναικεία παρουσία, δύναμη και δημιουργικότητα μέσα από τον φακό ταλαντούχων δημιουργών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, στις 18:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα τελέσει τα εγκαίνια ο Δήμαρχος Πάφου, Άγγελος Ονησιφόρου.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι φωτογράφοι: Ειρήνη Μπουρνού, Θεοδώρα Ζάγγουλου, Victoria Arzamastseva, Μαίρη-Ανν Γρηγορίου, Dasha Philippou Chavancova, Ayşe Keçecioğlu, Ανδρέας Δρουσιώτης, Σάββας Αγαθοκλέους, Στέλιος Γαβριηλίδης, Μιχάλης Κοφτερός, Στέλιος Σοφόκλη και Δημήτρης Συμεού.

Η θεματική της έκθεσης εστιάζει στη γυναίκα μέσα από πολλαπλές οπτικές προσεγγίσεις, αναδεικνύοντας ρόλους, συναισθήματα, προκλήσεις και επιτεύγματα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία ταυτότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Ιθάκη, ενισχύοντας το κοινωνικό του έργο. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει κοκτέιλ για τους παρευρισκόμενους.
Η έκθεση «Φωτογραφία Γένους Θηλυκού» αποτελεί μια ξεχωριστή πολιτιστική πρωτοβουλία για την πόλη της Πάφου, συνδυάζοντας την τέχνη της φωτογραφίας με την κοινωνική προσφορά και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης και σεβασμού προς τη γυναίκα.



































































