Γιατί για μισή δεκαετία, η ποιοτική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση έχει εδραιωθεί πλέον και στην Πάφο, με την ίδρυση του Alexander College.

Το Alexander College βρίσκεται εδώ και μισή δεκαετία στην Πάφο.  Τι μπορεί κάποιος να σπουδάσει στο ακαδημαϊκό σας ίδρυμα;

Αισίως, ολοκληρώσαμε πέντε χρόνια λειτουργίας του Alexander College στην Πάφο.  Το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος της Πάφου, αλλά και της Λεμεσού για τους κλάδους σπουδών μας, μπορώ να πω ότι δικαίωσε την επιλογή μας, να λειτουργήσουμε δεύτερο campus. Σήμερα, λειτουργούν 8 πτυχιακοί και μεταπτυχιακοίκλάδοι σπουδών: LLB(Hons)Law, BSc Accounting, BSc Hospitality Management, BSc Business Management, BSc Business Administration & Finance, MSc Tourism & Event Management, MBA Healthcare Leadership & Management, MBA Education Leadership & Management.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σας σημείο, το οποίο βεβαίως σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους;

Μα τι άλλο; Οι συνεργασίες μας με τα αγγλικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε η φοίτηση στα πτυχία να ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια σπουδών, ενώ στα μεταπτυχιακά, μόνο σε ένα χρόνο full time φοίτησης. Επιπλέον, έτσι πετυγχαίνεται και η διεθνής αναγνώριση των πτυχίων, τα οποία αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Αναφερθήκατε σε πτυχία, με τρία χρόνια φοίτηση. Με ποιο βρετανικό πανεπιστήμιο συνεργάζεστε;

Το Alexander College είναι σε στενή συνεργασία με το Canterbury Christ Church University (CCCU).  Όλα τα προγράμματα που προσφέρουμε είναι ακριβώς τα ίδια με τα προγράμματα που προσφέρει το CCCU.  Και εδώ θέλω να τονίσω ότι δίνουμε την ευκαιρία στους φοιτητές της πόλης μας να αποκτήσουν ένα βρετανικό πτυχίο ή μεταπτυχιακό χωρίς να φύγουν ποτέ από την πόλη τους.  Αντιλαμβάνεστε, ότι το κόστος σπουδών είναι ελαχιστοποιείται αφού έχουν χαμηλότερα δίδακτρα, δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκια, εισιτήρια, διατροφή, αλλά ούτε και οι γονείς τους να ζουν με την καθημερινή αγωνία για τα παιδιά τους, αφού όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί μια μεγαλούπολη.  Άρα, λοιπόν, μένουμε στην πόλη μας αποκτώντας ακριβώς τα ίδια πτυχία σαν να φοιτούσαμε στο βρετανικό πανεπιστήμιο. Είναι η ιδανικότερη επιλογή για κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί οικονομικά να σπουδάσει στο εξωτερικό.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με το Alexander College Λάρνακας;

Το main campus στη Λάρνακα ιδρύθηκε το 1991.  Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και από τότε έχει αφήσει τη σφραγίδα του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου.  Το Paphoscampus είναι η συνέχεια του Alexander College Λάρνακας.  Αποτελούμε τη συνέχεια του main campus, το οποίο μας παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη και πλήρη συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επιπλέον, η σύνδεση αντικατοπτρίζεται και στις φοιτητικές ενώσεις των δύο πόλεων, οι οποίες συνεργάζονται στενά και προσπαθούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα σπουδών των φοιτητών, κάνοντας μέρος της φοιτητικής ζωής και την ψυχαγωγία. Δηλαδή, οι φοιτητές μας, διοργανώνουν από κοινού φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εκδρομές, πάρτι κ.ά.

Δηλαδή, υπάρχει φοιτητικό συμβούλιο;

Βεβαίως υπάρχει φοιτητικό συμβούλιο.  Οι φοιτητές μας συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σε εθελοντικές δράσεις και με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά σε όλες τις δράσεις του πανεπιστημίου ενισχύοντας τη διεύθυνση, σε παρουσιάσεις που κάνει και άλλες εκδηλώσεις. Οργανώνουν εκδρομές και εξόδους αναψυχής, όλοι μαζί, δίνοντας ζωή στην πόλη μας.

Θα ήθελα να μου συνοψίσετε τα προνόμια που προσφέρει. Γιατί κάποιος να το επιλέξει;

Εκτός από το οικονομικό σκέλος, στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω, θέλω να τονίσω ότι οι φοιτητές που επέλεξαν ή θα επιλέξουν να φοιτήσουν στο Alexander College, θα αποκτήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, βιώνοντας την κουλτούρα ενός Βρετανικού Πανεπιστημίου που προσφέρει πτυχία στην Κύπρο. Ένα πτυχίο ή ένα μεταπτυχιακό βρετανικού πανεπιστημίου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα διαβατήριο και το κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες της αυριανής εργοδότησης και καριέρας των σημερινών φοιτητών μας.

Ακόμα και οι καθηγητές, επομένως, επιλέγονται από το βρετανικό πανεπιστήμιο;

Οι καθηγητές μας έχουν  υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και εντάσσονται στην ακαδημαϊκή κοινότητα πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του βρετανικού πανεπιστημίου.  Η συνεργασία επισφραγίζεται με εκατέρωθεν επισκέψεις και κοινές δράσεις στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα. Τέλος, να αναφέρω ότι όλοι οι καθηγητές μας είναι ελληνόφωνοι.

Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις, το κτήριο μπορεί να προσφέρει τα facilities ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Το κτήριο μας αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας.  Εύκολα προσβάσιμο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μέσα διδασκαλίας.  Άριστα σχεδιασμένο, με ευρύχωρες αίθουσες, βιβλιοθήκη, καφετέρια και μελλοντικά υπάρχουν σχέδια δημιουργίας αμφιθέατρου.  Έχει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνδυάζει άριστες συνθήκες διδασκαλίας αλλά και αναψυχής των φοιτητών μας.

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καλείται να αναπτύσσει και κοινωνικό ρόλο. Ποιες οι δράσεις του Alexander College στην τοπική κοινωνία;

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας δείξαμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και ευαισθησία προς τους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας ιδρύματα και συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για οικονομική στήριξη. Συνεισφέρουμε, επίσης, σε Σωματεία και ομάδες που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην πόλη μας.

Πλησιάζει η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και ίσως κάποιοι να ενδιαφέρονται για υποτροφίες. Ποια είναι η διαδικασία;

Όπως κάθε χρόνο προσφέρουμε υποτροφίες σε συμπολίτες μας που θα πληρούν βέβαια και τα ανάλογα κριτήρια.  Ο κάθε συμπολίτης μας μπορεί να υποβάλει αίτηση για χορήγηση υποτροφίας και όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος.

Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Μπορείτε να καλέσετε στο 26 272323 και 70002592. Επίσης, μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email info@alexander.ac.cy ή να μας γνωρίσει μέσω της ιστοσελίδας μας www.alexander.ac.cy ή μέσω της σελίδας μας στο facebook  “Alexander College”