Υποθέσεις που παρέμεναν ανεξιχνίαστες φαίνεται να άρχισαν να βγαίνουν το προσκήνιο μετά τη σύλληψη του Ηλία Μούζου, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα φόνου δύο Αστυνομικών στη Λεμεσό στις 5/5.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μούζος, ο οποίος τελεί υπό 8ημερη κράτηση, μετά τη σύλληψη του φαίνεται να συνεργάζεται με τις Αρχές, με τρεις υποθέσεις τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών στην Πάφο με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσίας, να άρχισαν να εξιχνιάζονται από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.
Για την εξιχνίαση των πιο πάνω υποθέσεων, όμως, σημαντικά θεωρούνται και τα ευρήματα των επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία θα προκύψουν από τον οπλισμό και ta εκρηκτικά που ανακάλυψε η Αστυνομία σε υποστατικό και τα οποία φαίνεται να ανήκουν στον 37χρονο ύποπτο.
Οι δυο είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί την επομένη των πυροβολισμών, ο 31χρονος τραυματισμένος σε παγκάκι και ο 35χρονος να κινείται πεζός με κατεύθυνση την Πάφο, ενώ η πρώτη διαδικασία προσωποκράτησης τους έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία, όπου νοσηλευόταν ο πρώτος ύποπτος.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου, το βράδυ του Σαββάτου, οι δυο είχαν μεταβεί από την Πάφο στη Λεμεσό και στον Ύψωνα, με αυτοκίνητο ενοικιάσεως, όπου συνάντησαν τον οπλισμένο με καλάσνικοφ, Ηλία Μούζο. Ο 38χρονος, όπως αναφέρει ο 35χρονος, σχεδίαζε με τον 31χρονο τη δολοφονία κάποιου προσώπου, όταν έφτασαν στη σκηνή οι δυο αστυνομικοί για έλεγχο και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.
Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του στο χθεσινό αίτημα για ανανέωση της κράτησης, για άλλες οκτώ μέρες, της 33χρονης από τη Σλοβακία, στο όνομα της οποίας είχε ενοικιαστεί το όχημα από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών.
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση και ζήτησε όπως η 33χρονη αφεθεί ελεύθερη, λέγοντας ότι δεν δικαιολογείται περαιτέρω κράτηση της, ενώ λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο ανέβαλε για σήμερα την απόφαση το