O καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε δυτικές περιοχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αρχικά στα δυτικά και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
To βράδυ αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, με τα φαινόμενα μέχρι το πρωί να εξασθενούν σημαντικά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και σε υπήνεμες περιοχές μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν αργότερα σε δυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια ταραγμένη μέχρι κυματώδης.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένης βροχής και ασθενών κατά διαστήματα χιονοπτώσεων σε ορεινές περιοχές. Η περιοχή θα επηρεάζεται από σχετικά ψυχρό βόρειο ρεύμα αέρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος.



































































