Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025, 8:30 μ.μ., Χάνι του Ιμπραήμ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή και Κατοχή, ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει το ορατόριο «Της Κύπρου Νάματα», την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025, στο ιστορικό Χάνι του Ιμπραήμ, ώρα 20:30.
Πρόκειται για μια συναυλία μνήμης, με ποίηση του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και ποιητή Μάκη Αντωνόπουλου και μουσική του Άδωνη Μιχαηλίδη.
Το έργο αναφέρεται στους αγώνες της Κύπρου από τα παλιά χρόνια έως το 1974, και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια με αφήγηση, πλαισιωμένα από έξι σπουδαίους μουσικούς και τέσσερις ερμηνευτές, υπό τη μουσική επιμέλεια του μαέστρου Κωνσταντίνου Ζορπά.
Μουσικοί: Κωνσταντίνος Ζορπάς – Πιάνο, Φρίξος Παναγιώτου – Μπουζούκι, Παντελής Κωνσταντίνου – Μπάσο, Δώρος Ζήσιμος – Βιολοντσέλο, Αντρέας Davison – Τύμπανα, Κρουστά, Παναγιώτης Πετρίδης – Κιθάρα
Ερμηνεύουν: Άδωνης Μιχαηλίδης, Θεοφανώ Χαραλαμπίδου, Αντωνία Χαραλάμπους, Λευτέρης Πιτσιλλίδης
Αφήγηση: Μάρθα Κανάρη
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες: 26932014