Πρώτη νίκη για τον ΑΠΟΠ στο «Άκης Κλεάνθους»

3 Min Read

Την πρώτη του νίκη στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για την 2η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, εξασφάλισε χθες βράδυ ο ΑΠΟΠ επικρατώντας της Ομόνοιας, με 75-67. Το σκορ για τους κυανόλευκους άνοιξε ο ΜακΚι ο οποίος αναδείχθηκε ο κορυφαίος του αγώνα με 22 πόντους, 2 τρίποντα, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Αν και η Ομόνοια έκανε την αρχή με τρίποντο του Πηλακούτα (0-3), μόλις στο 2′, ο ΑΠΟΠ πήρε προβάδισμα με δύο καλάθια του ΜακΚι και ένα του Μάρτιν (6-3). Ο Δημητρίου στο 8′, ανέβασε  τη διαφορά στους 7 πόντους (14-7) ενώ ο Ζντράβιτς, με τρίποντο, μισό λεπτό πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, ανέβασε το σκορ σε 17-10. Άμεση ήταν και η απάντηση από πλευράς της Ομόνοιας, όπου ο Κωνσταντίνου, με λέι απ, διαμόρφωσε το σκορ σε 17-12.

Με σερί έξι πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το καλάθι του Σμιθ στο 12′, οι πράσινοι  μπήκαν μπροστά στο σκορ (17-18) με τον ΑΠΟΠ ωστόσο να ανακτά και πάλι το προβάδισμα με το τρίποντο του Λάνγκφορντ (20-18), ενώ στο 14′ με τρίποντο του Ζντράβιτς, η διαφορά έφθασε τους οκτώ πόντους (26-18).

Τη διαφορά στους 12 πόντους αύξησε ο ΜακΚι με λέι απ, δυόμιση λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου για να την μειώσει λίγα δευτερόλεπτα αμέσως μετά, ο Μύθιλλος με τρίποντο (33-24).

Στο 26′, με καλάθι από τον Κριλ, η Ομόνοια μείωσε στους δύο πόντους (41-39) αλλά ο ΑΠΟΠ, κατάφερε να παραμείνει μπροστά στο σκορ μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (49-44).

Με τις βολές του Λάνγκφορντ, οι κυανόλευκοι ανέβασαν την διαφορά στους 15 πόντους (64-49) ενώ η Ομόνοια, κατάφερε να τη μειώσει στους έξι (64-58) με το τρίποντο του Μύθιλλου, δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος. Ωστόσο ο ΑΠΟΠ, κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, παίρνοντας το ροζ φύλλο με τελικό σκορ 75-67.

Α ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-12, 33-24, 49-44, 75-67

ΑΠΟΠ (Γιάννος Λίβανος)

ΜακΚι 22 (2), Χρίστου, Δημητρίου 8 (1), Μάρτιν 12 (2), Λάνγκφορντ 20 (1), Παναγίδης, Κωστή, Σταύρου, Ζντράβιτς 13 (3), Κουρίδης

Ομόνοια (Ντάνιελ Νέλσον)

Μύθιλλος 18 (5), Φλουντ 8 (1), Πηλακούτας 8 (2), Κριλ 14 (2), Τσιντάς 5, Σμιθ 5, Κωνσταντίνου 9 (1), Καραμπατάκης, Παπαδημητρίου