Ad2
ad
ad
athinodorou1
athinodorou2
athinodorou3
athinodorou4
athinodorou5
athinodorou6
athinodorou7
athinodorou8
athinodorou9

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα  

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα.

Συγκεκριμένα, σε μηνύματα που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιλαμβάνεται επιστολή, στην οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται, τόσο στο κείμενο όσο και σε ενυπόγραφη σφραγίδα, ο «Γενικός Γραμματέας της Αστυνομίας της Interpol» και μέλος της Europol, όπως ψευδώς αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή περιλαμβάνει λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Interpol.

Η ψευδής επιστολή μέχρι το παρόν στάδιο είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτή αναφέρεται προς τους αποδέκτες ότι διερευνάται εναντίον τους υπόθεση που αφορά σε αδικήματα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Μέσω των μηνυμάτων και της ψευδούς επιστολής, οι δράστες καλούν τους αποδέκτες να απαντήσουν στον αποστολέα, με μήνυμα σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται στην επιστολή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονταi από την Αστυνομία προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Συστήνεται όπως σε περίπτωση παραλαβής τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

* Δείτε δείγμα της κακόβουλης επιστολής

Taxidromos24 - Copyright © 2023 - All rights reserved

Internetivo, web hosting cyprus, Web Design cyprus, seo cyprus, Software Development, E-Shop systems, Web Optimization, Google Advertising, Facebook Advertising, SEO Boost, Branding, Maritime Software, Mobile Apps, Business Apps, Servers, Server Management, Server Security, Cloud Servers, Dedicated Servers, Penetration Testing