Όχι άλλοι νεκροί στην άσφαλτο!
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δρόμους , τοποθετούνται κάμερες και αυξάνονται οι ποινές για τροχαία.
Κάμερες τροχαίας σε κεντρικές λεωφόρους της Πάφου.
8 μήνες , 29 νεκροί στην άσφαλτο
Αμείλικτη η Αστυνομία με τροχαίες παραβάσεις.
Μετά τα απανωτά τροχαία ατυχήματα, πολλά εξ αυτών θανατηφόρα, αποφασίστηκε όπως εγκατασταθούν κάμερες σε διάφορους δρόμους παγκύπρια, ως μέτρο καταπολέμησης του φαινομένου αυτού.
Δυστυχώς, χωρίς αυστηρά μέτρα δε μαθαίνουμε, για αυτό και αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε αρκετούς κεντρικούς και μη δρόμους.
Φωτοεπισήμανση στους δρόμους:
Μετά από ένα αιματοβαμμένο Αύγουστο, όσον αφορά τα θανατηφόρα ατυχήματα, όπου αρκετοί συνάνθρωποι μας, νέοι, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι, έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο βωμό της ασφάλτου, αποφασίστηκε η εγκατάσταση καμερών τροχαίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παγκύπρια, αναμένεται συνολικά να τοποθετηθούν 90 σταθερές συσκευές φωτοεπισήμανσης και 20 κινητές.
Κάμερες και στην Πάφο:
Η τοποθέτηση καμερών τροχαίας θα πραγματοποιηθεί σε δυο δυο φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την Α’ φάση δε θα εγκατασταθούν κάμερες στην Πάφο και στη Λάρνακα, παρά μόνο σε κεντρικές Λεωφόρους της Λευκωσίας και της Λεμεσού.
Όσον αφορά τη Β’ φάση, στην Πάφο θα εγκατασταθούν τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση των λεωφόρων Γ. Κρανιδιώτη και Γεωργίου Σάββα, τέσσερις στη διασταύρωση της λεωφόρου Ελλάδας με τις λεωφόρους Δημοκρατίας και Τάσσου Παπαδόπουλου, τέσσερις κάμερες στη διασταύρωση της συμβολής της λεωφόρου Αγίων Αναργύρων με τις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Αγαπήνωρος και δύο στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνών και Χριστόδουλου Σώζου.
29 νεκροί μέχρι στιγμής:
Η αύξηση των θανατηφόρων συγκρούσεων έχει ταρακουνήσει τόσο την Αστυνομία, όσο και την πολιτεία ολόκληρη.
Συγκεκριμένα, φέτος (1/1-26/8/19) καταγράφηκαν 29 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και έχασαν τη ζωή τους 29 συμπολίτες μας παγκύρπια. Τα δυσάρεστα αυτά στατιστικά στοιχεία καθιστούν απαραίτητη τη γενική συστράτευση και κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, για μείωση του δραματικού αυτού φαινομένου.
Σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας:
Ο μεγάλος αριθμός θανατηφόρων, οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου εκτός από το μέτρο της φωτοεπισήμανσης σε διάφορους δρόμους παγκύπρια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για εξεύρεση περαιτέρω βελτιωτικών μέτρων και πρόληψης.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ως αποτρεπτικό μέτρο η αύξηση των ποινών που αφορούν τροχαίες παραβάσεις προς αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των Κυπρίων οδηγών.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων και εκστρατειών σε σχολεία, στρατόπεδα και οργανωμένα σύνολα, ενώ συζητήθηκε και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με τη συμβολή όλων των οργανωμένων φορέων της πολιτείας, της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.