Μαθητές της Γ’ Λυκείου από το ιστορικό Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη της Πάφου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κύπρο. Περίπου 170 μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, είχαν ως πρώτο σταθμό την Αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αττικόν», όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές πτυχές της πλούσιας και μακραίωνης ιστορίας της Πάφου, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία της πόλης ως κοιτίδας πολιτισμού, πνευματικότητας και ελληνικής συνέχειας.
Στη συνέχεια, ο κ. Φαίδωνος στάθηκε ιδιαίτερα στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η παιδεία στη σύγχρονη εποχή, επισημαίνοντας ότι η πραγματική πρόοδος και εξέλιξη κάθε κοινωνίας εδράζεται στην εκπαίδευση και στη μόρφωση της νέας γενιάς. Τόνισε πως ζούμε πλέον στην «κοινωνία της γνώσης», όπου η καλλιέργεια, η κριτική σκέψη και η πολυδιάστατη μόρφωση αποτελούν απαραίτητα θεμέλια για την ανάπτυξη ενός κράτους και την προοπτική ενός έθνους.
Ακολούθησε αντιφώνηση από τη διευθύντρια του Αρσακείου, κυρία Στέλλα Νάκη, η οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του σχολείου για τη φιλοξενία και το ουσιαστικό περιεχόμενο της ενημέρωσης.
Μετά τη συνάντηση, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Πάφου και επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία, αξιοθέατα και βασικές υποδομές της πόλης, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες από τον πλούτο της ιστορίας και της σύγχρονης ανάπτυξης της Πάφου.


































































