Η Σχολική Εφορεία Πάφου δεν είναι σύμφωνη με την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στα σχολεία , σύμφωνα με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιδημάρχου του Δ. Πάφου Άγγελου Ονησιφόρου για την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στο Λύκειο Κύκκου της Πάφου. Η Σχολική Εφορεία Πάφου σημειώνει πως το ζήτημα αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, καθώς οι αίθουσες αυτές τοποθετούνται από το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Παιδείας.
Προσθέτει πως κατά την τελευταία τους συνάντηση στην Πάφο, αναφερθήκανε εκτενώς στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις λυόμενες αίθουσες στα σχολεία.
Οι συνθήκες μέσα σε αυτές είναι, σημειώνει, άθλιες και ακατάλληλες για τη φοίτηση μαθητών, αφού πρόκειται για χώρους που θυμίζουν «σπιρτόκουτα» και δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας.
Η σωστή και ουσιαστική λύση δεν είναι η προσωρινή τοποθέτηση λυόμενων, αλλά η ανέγερση νέων, μόνιμων αιθουσών — και ακόμη καλύτερα, η δημιουργία νέων, σύγχρονων σχολείων-προτύπων, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης και θα προσφέρουν ένα ποιοτικό περιβάλλον μάθησης στους μαθητές μας, καταλήγει η ανακοίνωση.