Ελεύθερο αφέθηκε και δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν χθες για την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο φουσκωτών παιχνιδιών που μεταφερόταν από τη Λεμεσό στην Πάφο, την ίδια ώρα που οι άλλοι δύο, αλλά και ο 30χρονος που συνελήφθη ψες οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.
Αρχικά, είχε αφεθεί ελεύθερος ο 22χρονος συλληφθέντας, εναντίον του οποίου δεν προέκυψε μαρτυρία που να τον συνδέει με την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ούτε ο 49χρονος που επίσης είχε συλληφθεί είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.
Πρόκειται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τους οδηγούς που μετέφεραν το εμπορευματοκιβώτιο από τη Λεμεσό στην Πάφο και οι οποίοι έχουν καταγωγή από την Βουλγαρία.
Σε ότι αφορά τον 46χρονο, τον 61χρονο με καταγωγή από την Ελλάδα, αλλά και τον 30χρονο Ελληνοκύπριο που συνελήφθη αργότερα, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ξεκαθαρίσουν πλήρως οι ρόλοι τους. Ωστόσο, εκείνο που επίσης εκτιμάται από την Αστυνομία, είναι πως και οι τρεις λειτουργούσαν υπό τις οδηγίες άλλου προσώπου, ο οποίος είναι και ο εγκέφαλος της υπόθεσης. Ως εκ τούτου δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις γύρω από την υπόθεση.
Εναντίον των τριών προσώπων εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησής τους από το Δικαστήριο Λεμεσού, για περίοδο οκτώ ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι για τα 102 κιλά ναρκωτικών οι Αρχές είχαν ενημερωθεί από τον περασμένο Αύγουστο και το έθεσαν υπό παρακολούθηση, ενώ ενημερώθηκαν κατά την άφιξή του στο λιμάνι Λεμεσού, από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων, κατά τον ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου διαφάνηκε ότι ενδεχομένως να περιέχει ναρκωτικές ουσίες και για τον λόγο αυτό οι Τελωνειακοί λειτουργοί προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο του στην παρουσία μελών της ΥΚΑΝ Λεμεσού, προστίθεται.
Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα 3 φουσκωτά παιχνίδια μέσα στα οποία ήταν κρυμμένες 92 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες με περιεχόμενο πράσινη ξηρή φυτική ύλη που διαπιστώθηκε ότι ήταν κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 97 κιλών και 360 γραμμαρίων, καθώς και 5 συσκευασίες με περιεχόμενο άσπρη σκόνη που διαπιστώθηκε ότι ήταν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 5 κιλών και 300 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια το εμπορευματοκιβώτιο αφέθηκε να εκτελωνιστεί και μεταφέρθηκε στην Πάφο για να παραδοθεί στους παραλήπτες του. Τον εκτελωνισμό του εμπορευματοκιβώτιου ανέλαβαν δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 61 ετών και το Σάββατο αυτό αναχώρησε από το λιμάνι Λεμεσού με φορτηγό, το οποίο οδηγούσε 41χρονος με κατεύθυνση την Πάφο.
Ο 41χρονος οδηγός σταμάτησε σε συγκεκριμένο σημείο στην Πάφο, όπου ανέμεναν τα δύο πρόσωπα τα οποία είχαν αναλάβει τον εκτελωνισμό του εμπορευματοκιβώτιου, μαζί με τον 22χρονο που αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την εκφόρτωση των τριών φουσκωτών παιχνιδιών, μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων προσώπων.
Πέρα από το φορτίο ναρκωτικών, η ΥΚΑΝ κατάσχεσε, επίσης, χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν στην κατοχή δύο εκ των υπόπτων, καθώς επίσης και τα κινητά τους τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.