Άμεση ήταν η συνδρομή των κυνηγών στις προσπάθειες καταπολέμησης των πυρκαγιών δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Πάφου Γιώργος Θεοδοσίου, κάνοντας λόγο για «μαύρες μέρες» για την Κύπρο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι συνέδραμαν επί τόπου με εθελοντές και περίπολα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που όπως είπε, έχουν καταντήσει η «μάστιγα του καλοκαιριού».
Η επόμενη ημέρα, συνέχισε, τους βρίσκει και πάλι στις επάλξεις μαζί με τα συνεργεία τους, συνδράμοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και παρέχοντας σε πυρόπληκτους ανθρωπιστική βοήθεια, νερά και τρόφιμα.
Θα καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους των περιοχών αυτών, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, συμπλήρωσε.
Ανέφερε ακόμη πως γίνονται σκέψεις από την Κυπριακή Ομοσπονδία, τις επόμενες ημέρες να τοποθετηθούν, κατόπιν έγκρισης, σε σημεία με τροφή και νερό για ζώα.