Απαιτούν να τους κατατάξουν στην κατηγορία που πρέπει για τις απομακρυσμένες κοινότητες, διαμήνυσαν οι κάτοικοι του Κάμπου σε διαμαρτυρία τους στην Πάφο.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν μέλη του Κ.Σ Κάμπου, κάτοικοι της κοινότητας στις 10:00 το πρωί σήμερα της Δευτέρας έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου διαμαρτυρόμενοι για το Σχέδιο Παροχής Βοήθειας στα Πλαίσια Στήριξης των Κατοίκων Απομακρυσμένων περιοχών απαιτώντας άμεσα να τους κατατάξουν στην κατηγορία που πρέπει ώστε να επωφελούνται στο έπακρο της οικονομικής βοήθειας βάση του Σχεδίου.
Όπως αναφέρθηκε από τους διαμαρτυρώμενους ο Κάμπος της Τσακίστρας από ιδρύσεως τη ΚΔ ανήκει στην Επαρχία Πάφου, σημειώνοντας πως εδώ και τέσσερα χρόνια που η κυβέρνηση εκπόνησε ένα σχέδιο χορηγιών για τις ορεινές περιοχές το Σχέδιο αυτό μάλλον , όπως υποστήριξαν για οικονομικούς λόγους έχουν εντάξει την περιοχή τους στην Επαρχία Πάφου . Αυτό δημιουργεί σημείωσε πολλά προβλήματα στους κάτοικους της περιοχής.
Οι κάτοικοι, με ομόφωνη απόφαση του Κ.Σ. Κάμπτου, υποστηρίζουν πως αν και έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες με επιστολές ότι δεν υπάγονται στην Επαρχία Πάφου, εντούτοις οι απαντήσεις που έχουν λάβει είναι ότι το πλησιέστερο κέντρο από την κοινότητα τους είναι η Πάφος αν και η Πάφος απέχει από τον Κάμπο 73 χιλιόμετρα.
Επεσήμαναν πως κάθε χρόνο λαμβάνουν υποσχέσεις ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί εντούτοις το πρόβλημα υφίσταται, όπως υποστηρίζουν .
Αίτημα των κατοίκων είναι όπως τους κατατάξουν στην κατηγορία που είναι οι κοινότητες Τηλλυρίας και υπάγονται στην επαρχία Λευκωσίας ανέφερε ο Ανδρέας Κοφτερός μέλος του Κ.Σ. Κάμπου, δηλώνοντας πως η προσπάθεια τους θα συνεχιστεί.
Επισημαίνουν πως δεν δύναται να έχουν κρατικό προυπολογισμό από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας να ψηφίζουν βουλευτές της επαρχίας Λευκωσίας, να έχουν τους προσωπικούς τους ιατρούς στην Λευκωσία, οι τράπεζες τους να βρίσκονται στην Λευκωσία και για το συγκεκριμένο σχέδιο να τους κατατάσσουν στην επαρχία Πάφου.
Από την κατάταξη τους στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με βάση τα οικονομικά κριτήρια εδώ και τέσσερα χρόνια δεν επωφελούνται στο έπακρον της οικονομικής βοήθειας που θα έπρεπε.
Ο Λούκας Ρέπας εκ των διαμαρτυρόμενων πρόσθεσε επίσης επίσης πως σκέφτονται και τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης για ενίσχυση των αγροτικών ορεινών περιοχών που ίσως και πάλι ο Κάμπος να είναι εκτός επειδή, όπως εξήγησε, κάποιες καταστάσεις παγιόνονται και δύσκολα ανατρέπονται.
Χαριτολογώντας ο κ. Ρέπας εκ των διαμαρτυρόμενων ανέφερε πως ο λόγος που επισκέφτηκαν σήμερα την Πάφο, είναι για να γνωρίσουν τον αστικό τους κέντρο σαν πρώην Λευκωσιάτες
Με την σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας οι κάτοικοι του Κάμπου ευελπιστούν ότι η κυβέρνηση θα τους κατατάξει στην κατηγορία που τους αναλογεί, κατέληξαν .