Με ειρηνική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Πάφου το απόγευμα της Κυριακής, πολίτες εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τον Τυχικό, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πρόσωπό του.
Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Η αδικία δεν είναι εκκλησία», «Η πίστη δεν διώκεται», «Αναθεωρήστε», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν δικαιοσύνη και επανεξέταση της υπόθεσης. Παρόντες ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε ένα κλίμα ενότητας και αποφασιστικότητας.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατηγόρησαν την ηγεσία της εκκλησίας για άδικες αποφάσεις, ενώ παράλληλα τόνισαν πως η πίστη δεν μπορεί να φιμώνεται ή να περιορίζεται.
Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, δείχνοντας πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και ευαίσθητο. Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ενώ οι διοργανωτές καλούν σε συνεχή επαγρύπνηση.