Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ακούσαμε την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάφου.
Επιτέλους και σύμφωνα με την εξαγγελία, θα προχωρήσει άμεσα στη προκήρυξη διαγωνισμού για το «Στέλιος Κυριακίδης» και μετατροπή του σε ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο και κατασκευή στίβου που ήταν επιτακτική ανάγκη στο δημοτικό στάδιο Γεροσκήπους για να λειτουργήσει ο Γ. Σ. Κόροιβος. Η αναβάθμιση θα συμπεριλάβει και το κολυμβητήριο.
Τα παραπάνω είναι αυτά τα αιτήματα τα οποία συζητούσαμε εδώ και καιρό με τον ΚΟΑ και που σκοντάφταμε είτε στα κονδύλια, είτε στις διαδικασίες, είτε σε νομικά κωλύματα για το «Στέλιος Κυριακίδης». Είναι ευχάριστο που το κράτος επέδειξε θέληση, ξεπεράστηκαν αρκετά θέματα και αισιοδοξώ να πάνε όλα κατ’ ευχήν.
Ιδιαιτέρως με ικανοποιεί που στην εξαγγελία περιλαμβάνεται και η πλήρης ανακατασκευή του στίβου του ιστορικής αξίας «Ιακώβειου» σταδίου, εκεί που γράφτηκαν αμέτρητες αξέχαστες αναμνήσεις της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας, του Ευαγόρα και του ΑΠΟΠ, για χρήση του από τους αθλητές των σχολείων μας και των πολιτών μας. Χαιρετίζω ακόμη την δημιουργία ειδικών χώρων άθλησης εντός του δημόσιου κήπου.
Ημ. 19/5/2025
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ