Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για το 10ο Φεστιβάλ Ψαριού το οποίο αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου.
Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή δήλωσε πως το Φεστιβάλ Ψαριού έχει καθιερωθεί και διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τους εστιάτορες του Λατσιού, στο γραφικό λιμανάκι.
Σκοπός της εκδήλωσης, συνέχισε, είναι η προβολή της περιοχής και ιδιαίτερα του λιμανιού του Λατσιού, ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστοφή, θα λειτουργούν περίπτερα εκθετών με παραδοσιακά προιόντα και θα υπάρχει επίδειξη παραδοσιακών τεχνών. Παράλληλα, θα γίνεται επίδειξη από ψαράδες της τέχνης του ψαρέματος, ενώ λειτουργοί του Τμήματος Αλιείας θα ενημερώνουν το κοινό για διάφορα θέματα αλιείας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί.
Ακόμη θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκο ψάρι και ποτό στους επισκέπτες.