Υπόνοιες για κακόβουλη ενέργεια και από τον κοινοτάρχη Σαλαμιούς εξαιτίας της δύσβατης περιοχής από την οποία άρχισε η φωτιά.
Πυρκαγιά μαίνεται από τις 05:20 τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 7/6 μεταξύ των περιοχών Σαλαμιού- Παναγιάς του Σίντη προς Άγιο Νικόλαου στην Πάφο, σε δύσβατη περιοχή.
Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένα του Δασονομείου , ένα της Υπηρεσίας Θήρας καθώς και εναέριες δυνάμεις μεταξύ των οποίων δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής και δύο αεροπλανάκια της Θήρας.
Ακολούθως, ζητήθηκαν ενισχύσεις και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή βοηθά και το αεροσκάφος της Αστυνομίας, ενώ κλήθηκαν άλλα δύο ελικόπτερα, καθώς κάποια από τα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν χρειάζονται ανεφοδιασμό.
Μετά τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε δηλώσεις προχώρησε και ο κοινοτάρχης Σαλαμιούς, Κωστάκης Αυγουστή, σχετικά με την πυρκαγιά, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη, ιδιαίτερα στην περιοχή του ποταμού Ξερού, αφού μαίνονται τρία μέτωπα, με το ένα να παραμένει ακόμα ανεξέλεγκτο.
Όπως τόνισε, η πυρκαγιά άρχισε να πλησιάζει απειλητικά γεωργικές καλλιέργειες, και συγκεκριμένα αμπέλια που βρίσκονται στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν απειλείται ούτε το μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή.
Ο κοινοτάρχης Σαλαμιούς εξέφρασε υπόνοιες για κακόβουλη ενέργεια, τονίζοντας πως στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοηθούν και κάτοικοι της περιοχής.