Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ζήτησε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μύρτου, κ. Αντρέας Αθανασίου.
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν πληροφορίες ότι διεθνής Οργανισμοί σε διάφορες μελέτες τους , υιοθετούν τα ονόματα που έχουν δώσει οι κατοχικές αρχές σε τοπωνύμια κατεχόμενων περιοχών.
Ο κοινοτάρχης της κατεχόμενης Μύρτου, Αντρέας Αθανασίου , μίλησε στο taxidromos24.com για το ενδεχόμενο αλλαγής των τοπωνυμίων από τις κατοχικές δυνάμεις , εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του ενώ ζήτησε παράλληλα και συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για συζήτηση του θέματος. Ο κ. Αθανασίου είπε ότι η λέξη τοπωνύμια είναι συνθέτη λέξη και σημαίνει το όνομα του τόπου. Κάποιες φορές καθορίζει , όπως είπε , τον χώρο συνάντησης ανθρώπων , το έδαφος , το δάσος , το βουνό , το ποτάμι , το φράγμα, την λίμνη , την χλωρίδα και την πανίδα και αλλά τόσα πολλά της κάθε περιοχής , και δεν είναι τυχαία που τα έχουν δώσει οι πρόγονοι μας .
Μετά την εισβολή στη Κύπρο το 1974 , η Τουρκία έχει βάλει στόχο την τουρκοποίηση των κατεχόμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκινώντας με την αλλαγή των τοπωνυμίων .
Δυστυχώς μετά το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν το 2004 ( κακός πήγε για δημοψήφισμα ) πάνω στο χάρτη που παρουσιάζει τις εδαφικές προσαρμογές υπάρχουν και τα ονόματα που έχουν δώσει οι κατοχικές αρχές και το ψευδοκράτος .
“”Θάβουν” τον τόπο και την καταγωγή μας”
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου τον τελευταίο καιρό έχουν πέσει στην αντίληψη τους διάφορα έγγραφα τα οποία διεθνής Οργανισμοί σε διάφορες μελέτες για τα κατεχόμενα υιοθετούν τα ονόματα που έχουν δώσει οι κατοχικές αρχές και το ψευδοκράτος .
Εμείς οι Πρόσφυγες , όπως τόνισε , δεν πρέπει και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την αλλαγή των τοπωνυμίων στην κατεχόμενη γη μας γιατί απλά χάνεται και ο τόπος και η καταγωγή μας .
Ως εκτοπισμένη κοινότητα ζητήσαμε συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα για να θέσουμε τις ανησυχίες μας για την όλη πορεία του θέματος , κατέληξε ο κοινοτάρχης Μύρτους